Când îmi amintesc de copilărie, am în fața ochilor o grădină mică plină cu trandafiri. Îmi amintesc culorile, mirosul, gustul. Iar, dincolo de toate acestea, revăd mereu imaginea străbunicii aplecată grijulie peste trandafiri, pentru a le culege petalele pentru dulceață şi sirop. Aș putea spune că de aici a început totul, din nevoia recuperării unei imagini nostalgice, paradisiace la care revin ori de câte ori mă aflu în fața unei grădini, din nevoia regăsirii unui vis, a unui gust unic, acela al siropului de trandafiri pe care străbunica îl ascundea uneori cu drag de ochii pofticioși ai strănepoţilor, pentru a dura mai mult… îl ascundea în sticluțe mici şi mate, care uneori deveneau prăfuite, pe care le păstra cu sfințenie în cămăruța din ,,casa din faţă’’ din spatele sufrageriei, din nevoia de a conserva acele gesturi şi gusturi sezoniere, prin care pământul își răsplătește îngrijitorii şi pentru a le împărtăşi cu ceilalţi.
Copii nu am din păcate, dar am 1900 de vlăstari de trandafiri, care sunt motivul pentru care mă trezesc în fiecare dimineaţă, cărora uneori le dau  nume, cărora le vorbesc, îi dezmierd și îi rog să înflorească, pe care nu-i cert niciodată… nici când mă chinuie, nici când mă înţeapă şi nici atunci când par să mă dau bătută, sau când par să se dea bătuți în calea vântului îngheţat, cărora le cer iertare atunci când le smulg sau le tai câte o ramură, pe care îi pregătesc de culcare înainte de venirea nopților iernatice și de care mă bucur ca un copil în fiecare dimineață când roua frunzelor şi a petalelor se prelinge printre țepi.
După o copilărie fragilă, în care bobocii se zbat în cochilia lor vegetală, îi aduc în casă, acasă, în familie, pentru a le extrage esențele tari, în sticluțe mici.
Acum, grădina mea e mare… iar din toate amintirile copilăriei mele, pe pământul lucrat de străbunica încă din anii ’40, s-a născut un stil de viață, un vis al maturității mele, care poartă numele Dolce Idea România , din iubire pentru trandafiri, din iubire pentru tot ce este pur, frumos, proaspăt, sănătos, roz, și… dulce.


În perioada de înflorire a trandafirilor, în lunile MAI şi IUNIE comercializăm:

 • petale proaspete de trandafiri Rosa Damascena Trigintipetala.

În acest moment Dolce Idea România comercializeaza:

 • Sirop de trandafiri
 • Dulceaţă de trandafiri
 • Apă de trandafiri
 • Oţet de trandafiri
 • petale proaspete de trandafiri pentru procesatori si petale exicate pentru infuzii, ceaiuri şi pentru preparate combinate cu alte plante aromatice,
 • petale congelate pentru îngheţată,
 • butaşi înrădăcinaţi de trandafiri Rosa Damascena Trigintipetala,
  • şi desigur in viitorul apropiat vor fi lansate pe piaţă mai multe produse procesate din petale de trandafiri şi anume:
 • Liqueur de trandafiri
 • Miere de trandafiri
 • şi preţiosul …Ulei esenţial de trandafiri
 
misiune

misiune

Stars

Îndulcim viaţa!
Îndeplinim vise!
Stars

Viziune

Stars

Readucem în prezent aromele naturale și sănătoase ale trecutului.
Inovăm industria gustului.
Creăm aromele naturale noi.
Redevenim copii.

Stars

Valori

Stars

Naturalul gustului. Pasiunea pentru oameni. Grija permanentă pentru dorințele lor. Stimularea socializării în familie și cu prietenii. Creativitatea. Noutatea. Simplitatea.
Empatia. Devotamentul.


Stars

Personalizează comanda ta